ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Όλες οι ενέργειες για την στήριξη των επιχειρήσεων του Πόρου

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Πόρο, έπειτα από την ξαφνική ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, έχει εξελιχθεί από Υγειονομική όπως αρχικά παρουσιάστηκε σε υπέρμετρη οικονομική κρίση για το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των γεγονότων, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, δραστηριοποιήθηκε κινητοποιώντας Επαγγελματικούς Φορείς, Βουλευτές, Κόμματα και Επιμελητήρια, προειδοποιώντας για το μέγεθος της ζημίας και ζητώντας στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του νησιού. Συγκεκριμένα:
• Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στάλθηκε κοινή επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας τον σχεδιασμό δέσμης μέτρων για την στήριξη των επιχερήσεων του Πόρου. Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε σε δεκάδες ειδησεογραφικά website και ΜΜΕ.
• Την ίδια ημέρα Παρασκευή 7 Αυγούστου, ο βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, κατέθεσε Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία. Η αναφορά του σχετίζεται με το αίτημα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στο νησί του Πόρου.
• Την Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, καρτέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Κώστα Σταικούρα, αναφέροντας την κοινή επιστολή των 3 Επαγγελματικών Φορέων ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ, ΕΕΣΠ, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις του Πόρου που πλήττονται.
• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία. Στην Αναφορά του κατέθεσε υπόψιν των Υπουργών την επιστολή των 3 Επαγγελματικών Φορέων ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ, ΕΕΣΠ, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις του Πόρου που πλήττονται.
• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσιών ΕΟΑΕΝ. Απέστελε έγγραφο στους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο ΕΟΑΕΝ υιοθετεί και στηρίζει πλήρως το κοινό αίτημα ΕΣΕΕ, ΟΕΣΑΟΝΝΑ και ΕΕΣΠ, για την στήριξη των επιχειρήσεων του Πόρου, λόγω των αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναιού.
• Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, διεξήχθη τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκη Μπάφα και τον Διευθυντή του Τομέα κ. Γιάννη Τριανταφύλλου για την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων του νησιού. Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου.
• Την Τετάρτη 12 Αυγούστου συντάχθηκε κοινή επιστολή των Επαγγελματικών Φορέων του Πόρου (Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, Σωματείο Λεμβούχων Πόρου-Γαλατά Ο Άγιος Νικόλαος και Ένωση Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου-Γαλατά), προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κονωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αναλυτικά αιτήματα για την στήριξη των επαγγελματιών και εργαζομένων του Πόρου. Η επιστολή στάλθηκε σε Επαγγελματικές Οργανώσεις, Αρχές και Βουλευτές για υποστήριξη.
• Την Παρασκευή 14 Αυγούστου έγινε παρέμβαση του ΕΕΣΠ στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για την ανάγκη διευκρίνησης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Πόρου, βάση των όσων ο ίδιος είχε αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του. Έπειτα από από αυτή τη παρέμβαση, τα ΚΥΕ λειτούργησαν από την ίδια ημέρα έως τις 24.00 αντί για τις 23.00.
• Την Δευτέρα 17 Αυγούστου, στάλθηκε επιστολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον Πόρο και τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων covid-19.
• Τέλος, ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΕΣΠ, επεξεργάζεται τα στοιχεία για τις απαραίτητες Νομικές Ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τεράστια αυτή οικονομική καταστροφή του νησιού.
Για τον ΕΕΣΠ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια