ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ποιος έκανε μήνυση σε Τσιόδρα και Σύψα – Γιατί τους κατηγορείΜήνυση κατά των λοιμοξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Σύψα καταθέτει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη χρήση μάσκας «προστασίας» από τον κορωναϊό!
Όπως ο ίδιος ο γνωστός νομικός Νίκος Αντωνιάδης ενημέρωσε από το προφίλ του στο facebook:
Μήνυση κατά Σωτηρίου Τσιόδρα & Νικολάου Σύψα. Κατατίθεται εντός της νέας εβδομάδας. Μόλις κατατεθεί θα την ανεβάσω:


Μόλις κατατεθεί θα την ανεβάσω:
-Αδίκημα: Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Άρθρο 191 Ποινικού Κώδικα. Το άρθρο της τελευταίας μόδας του συστήματος. Όπως πάντα, τον αντίπαλο τον πολεμάς με τα δικά του όπλα. Με τις δικές του θέσεις. Με τα δικά του επιχειρήματα. Με τα δικά του λόγια. Με τις δικές του πράξεις.
-Αντικείμενο της μήνυσης: Οι επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις των μηνυομένων λοιμωξιολόγων, προ και κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου lock down (γιατί σχεδιάζουν και δεύτερο), ότι η χρήση μάσκας προστατεύει μόνο τους πάσχοντες και όχι τους υγιείς. Και ότι η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Οι ίδιοι, μετά την καραντίνα, διατυπώνουν την εκ διαμέτρου αντίθετη επιστημονική θέση, ο μεν Νικόλαος Σύψας σε εμφάνισή του σε τηλεοπτικό σταθμό τον Φεβρουάριο, ο δε Σωτήριος Τσιόδρας κατ’ επανάληψη σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας στα θέματα του νέου κορωνοϊού. Υπό την ιδιότητά του δε ως επικεφαλής της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του ίδιου υπουργείου, εισηγήθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης, μαζί με τα υπόλοιπα 25 μέλη της επιτροπής, την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων (Κ.Υ.Α.) περί υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό :

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΗΣ.
Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ.
*Με τη μήνυσή μου πάω με τα ΔΙΚΑ τους και με το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η νέα θέση τους περί της χρήσης μάσκας είναι η αληθής:
*Το ότι δηλαδή η μάσκα είναι ακίνδυνη και προστατεύει και τους υγιείς είναι τα αληθή. Και τα αντίθετα είναι τα ψευδή.
*Για να δούμε λοιπόν πού θα μας οδηγήσει αυτή η μήνυση και τι ωραιότατο ρουά ματ κάνω στο σύστημα:
-Στην προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργηθεί ζητείται από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών να εξετάσει ως μάρτυρες τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των ιατρικών συλλόγων της επικράτειας. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε έγγραφη απάντησή του σε πολίτη, ο οποίος μου εμπιστεύτηκε τη σχετική αλληλογραφία, παρείχε πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση ενώ απέφυγε με απαράδεκτα προσχήματα να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα επί του επιστημονικού πεδίου του, που αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Περιθώρια όμως για προσχήματα, αοριστίες, αφορισμούς και κολακείες στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν στις ποινικές διαδικασίες.
Οι μάρτυρες ιατροί θα κληθούν να καταθέσουν ποια από τις δύο επιστημονικές θέσεις είναι η αληθής. Και να αιτιολογήσουν αυτά που θα καταθέσουν. Όταν έρθει η ώρα, πάλι εντός της άλλης εβδομάδας, για την εξώδικη πρόσκλησή μου προς τον κ. Πατούλη και τους συναδέλφους του στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τους, μαζί με το εξώδικο θα δημοσιοποιήσω και την έγγραφη αυτή απάντηση. Όλα στο φως.
-Η Εισαγγελία θα κληθεί να εξετάσει ως μάρτυρες τους υπουργούς που εξέδωσαν τις σχετικές Κ.Υ.Α. και θα τους ζητηθεί να απαντήσουν στο ερώτημα εάν απαίτησαν και έλαβαν επιστημονικές εξηγήσεις από τους μηνυόμενους και τα υπόλοιπα, πέραν του κ. Τσιόδρα, μέλη της επιτροπής, για την εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με την αρχική επιστημονική θέση επί της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, βάσει της οποίας εισηγήθηκαν την έκδοση Κ.Υ.Α. περί επιβολής της χρήσης αυτής από τον γενικό πληθυσμό.
Εφόσον από την έκδοση των Κ.Υ.Α. προκύπτει ότι επείσθησαν από τους μηνυόμενους και έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις τους για την μη επικνδυνότητα της χρήσης μάσκας και της προστασίας και των υγιών από αυτή, αφενός θα κληθούν να αποκαλύψουν στην Εισαγγελία ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι εξηγήσεις, και αφετέρου να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί τότε αρνήθηκαν να βεβαιώσουν δημόσια ότι η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του και ότι η χρήση μάσκας προστατεύει όχι μόνο τους πάσχοντες αλλά και τους υγιείς. Και δεν δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.
Η υποχρέωση των υπουργών που υπέγραψαν τις σχετικές Κ.Υ.Α. να προβούν στην ανωτέρω βεβαίωση και στη δήλωση περί ανάληψης ευθύνης, πηγάζει από την αυτονόητη υποχρέωσή τους να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Και συγκεκριμένα να προστατεύσουν τους πολίτες που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από μένα και τους υπόλοιπους συνωμοσιολόγους και ανισόρροπους του διαδικτύου και να πεισθούν ότι δεν πρέπει να φοράνε τη μάσκα, ενώ επιβάλλεται να τη φοράνε για την προστασία της δικής τους υγείας και της δημόσιας υγείας εν γένει.
Η παράλειψη των υπουργών, σύμφωνα με τις δικές τους πάντα παραδοχές, στοιχειοθετεί το έγκλημα της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής, κατ’ άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, όλων αυτών των πολιτών που κινδυνεύουν από μένα και τους υπόλοιπους δημόσιους για τη δημόσια υγεία κινδύνους. Μόνο η υπογραφή του κειμένου που τους ζητήθηκε να υπογράψουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο διαδίκτυο, τον γύρο του οποίου έκανε το κείμενο που ανέβασα, θα ξεκαθάριζε τα πράγματα, θα δημιουργούσε αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς στους πολίτες και θα διασφάλιζε τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο των συνωμοσιών. Κάνω λάθος;
-Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών θα κληθεί να ορίσει τρεις πραγματογνώμονες από τον πίνακα πραγματογνωμώνων του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την εντολή να συντάξουν πραγματογνωμοσύνη για την αναγακιότητα ή μη και την επικινδυνότητα ή μη της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Οι λοιμωξιολόγοι, με την ασφάλεια που αισθάνονται από την πολιτική κάλυψη που τους παρέχει η κυβέρνηση και τη δημοσιογραφική που τους παρέχουν τα συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση Μ.Μ.Ε., μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και να αλλάζουν τις επιστημονικές θέσεις για τα ίδια επιστημονικά αντικείμενα σαν τα πουκάμισα, θεωρώντας ότι είναι στο απυρόβλητο.

Οι πραγματογνώμονες όμως; Όταν σβήσουν τα φώτα (γιατί κάποια στιγμή θα σβήσουν, όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό), θα μείνουν μόνοι τους. Να παλεύουν με το φάντασμα μίας πραγματογνωμοσύνης που θα έχει κατακρεουργήσει την επιστήμη τους. Και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο και απλό.
-Για να απαλλάξει η Εισαγγελία το δίδυμο Τσιόδρα-Σύψα θα πρέπει να δεχθεί ότι η δήλωσή τους ότι η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό είναι άχρηστη και ταυτόχρονα επικίνδυνη, είναι απολύτως αληθής.
Σε περίπτωση όμως που κριθεί από την Εισαγγελία, κατόπιν της προκαταρκτικής εξέτασης, ότι η πρώτη επιστημονική θέση είναι αληθής, ώστε δεν στοιχειοθετείται το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, θα πρέπει να αρχειοθετήσει τη μήνυση ως προς το έγκλημα αυτό, ΑΛΛΑ να στραφεί εναντίον των λοιμωξιολόγων για την τέλεση του εγκλήματος της έκθεσης κατ’ άρθρο 306 Ποινικού Κώδικα σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής ολόκληρου του γενικού πληθυσμού από την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Την οποία χρήση αυτοί έχουν εισηγηθεί, αλλάζοντας την αληθή πρώτη επιστημονική θέση, όπως θα γίνει δεκτό προκειμένου να απαλλαγούν οι λοιμωξιολόγοι από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για την πρώτη δήλωσή τους, περί άχρηστης και επικίνδυνης χρήσης της μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Αυτό λέγεται -ξανά- ρουά ματ
*ή θα διωχθούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων,
*ή θα διωχθούν για έκθεση.
Τρίτη οδός δεν υπάρχει, τον ουρανό να γυρίσουν ανάποδα.
Εάν φυσικά η Εισαγγελία γυρίσει αυτή τον ουρανό ανάποδα και ο εισαγγελέας που θα χειριστεί την υπόθεση αρχειοθετήσει τη μήνυση και τους απαλλάξει και για τα δύο εγκλήματα, ο ανάποδος ουρανός θα γίνει viral σε όλο το διαδίκτυο και κατά του εισαγγελέα θα καταθέσω μήνυση για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και πειθαρχική αναφορά. Και θα προσφύγω στον Εισαγγελέα Εφετών κατά της απορριπτικής διάταξης και για τα δύο αδικήματα. Αν αυτός κρατήσει τον ουρανό ανάποδα, θα αναποδογυρίσω και εγώ το Εφετείο και θα κάνω τα ίδια και με αυτόν. Και θα κάνω αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον του.

Και θα ζητήσω την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο. Και στον Άρειο Πάγο τα ίδια, σε περίπτωση που παράσχει κάλυψη στους εισαγγελείς πρωτοδικών και εφετών που θα έχουν παρανομήσει. Μέχρι το τέλος. Μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και οι Έλληνες λάβουν απαντήσεις και δικαιωθούν. Και αποκατασταθεί η έννομη τάξη. Και η κοινή λογική.
Τα ίδια θα κάνω και για κάθε τυχόν πλημμέλεια ή παράλειψη στην προκακαρκτική εξέταση. Αν δεν γίνουν οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις. Ή αν κληθούν οι μάρτυρες και δεν ερωτηθούν αυτά που επιβάλλεται να ερωτηθούν. Ή δεν απαντήσουν στις ερωτήσεις και αυτό επιτραπεί. Κάθε πλημμέλεια και κάθε παράλειψη θα δημοσιοποιείται. Δεν χρειάζεται να πω τι θα κάνω με τους πραγματογνώμονες σε περίπτωση που παραβιάσουν τον όρκο τους.

Όλα στο φως. Μέχρι το τέλος. Ή αυτοί ή εμείς.
Πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμα ρουά ματ στο σύστημα. Όπως είναι η μήνυσή μου που τρέχει κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τις συναυλίες και τα εγκαίνια. Για τα όργια αυτά παραβίασης των μέτρων για την προστασία, υποτίθεται, της δημόσιας υγείας. Για τις οποίες παραβιάσεις ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε συγγνώμη. Αποδεχόμενος την παραβίασή τους. Άλλωστε αυτή έλαβε χώρα σε κοινή θέα και σε ζωντανή μετάδοση από τα Μ.Μ.Ε. Τα Μ.Μ.Ε. που σε όλα αυτά τα όργια είδαν μόνο λαμπρές φιέστες, όπως αυτή των χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού, ο ένας δίπλα ή πάνω στον άλλον, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενώ στις διαδηλώσεις των Γερμανών για την απάτη του κορωνοϊού είδαν μόνο επιπόλαιους και επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία Γερμανούς. Τα ίδια και με τους Άγγλους νωρίτερα.

Ο εισαγγελέας, για να αρχειοθετήσει τη μήνυση και να απαλλάξει τον κ. Μπακογιάννη, θα πρέπει να γράψει ότι τα μέτρα παραβιάστηκαν μεν, αλλά δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα διότι τα μέτρα δεν προστάτευαν τη δημόσια υγεία. Ας το γράψει αυτά και να γκρεμίσει τα θεμέλια της απάτης.
Γιατί αυτή μήνυση είναι η μοναδική στα ποινικά χρονικά που ο μηνυτής επιδιώκει την …απόρριψή της. Εάν δεν την απορρίψει, θα έχει επιλέξει το μη χείρον βέλτιστον. Όπου μη χείρον είναι η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Μπακογιάννη και ένα τεράστιο πλήγμα στη σοβαρότητα και αξιοπιστία των κυβερνώντων. Όμορφα δεν το έχω φέρει…; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Είτε πέσει στον γκρεμό είτε στο ρέμα, εμείς, οι πολίτες, θα είμαστε εκεί και θα παρακολουθούμε:Το ρουα ματ.
ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια