ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η ΕΑΣΑ “ΡΕΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών για τη χορήγηση ενίσχυσης


Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας “ΡΕΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών της περιοχής μας, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση οικονομικής κρατικής ενίσχυσης στον κλάδο των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών των οποίων η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως αρμόδιος φορέας, πραγματοποιεί διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους και αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις ενίσχυσης.
Με την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας “ΡΕΑ” είναι στη διάθεση των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών για την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτησή τους.
Δικαιούχοι είναι όσοι:
Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.
Έχουν «Άδεια Παραγωγού Πωλητή Λαϊκών Αγορών».
Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019.
Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη.
Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίστηκε:
σε 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19.
σε 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια