ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τρέμουν τη διασπορά στην Κάτω Αχαΐα: Ο 28χρονος τσιγγάνος είχε ντυθεί πριν λίγες μέρες γαμπρόςΕίχε γυρίσει όλα τα σπίτια του συνοικισμού για να του ευχηθούν και να τους κεράσει…

Τρέμουν τη διασπορά του κορωνοϊού στην Κάτω Αχαΐα και η είδηση ότι ο 28χρονος τσιγγάνος που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, είχε ντυθεί πριν από μερικές μέρες γαμπρός, έχει τρομοκρατήσει άπαντες.
Ο γαμπρός, σύμφωνα με το έθιμο, πέρασε από όλα τα σπίτια του συνοικισμού για να του ευχηθούν και να τους κεράσει, ανυποψίαστος ασφαλώς ότι έχει τον κορωνοϊό.
Καταλαβαίνει κανείς ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι αρκετά πιθανό πολλά από τα σπίτια του συνοικισμού να έχουν πλέον κρούσματα κορωνοϊού και αυτοί με τη σειρά τους, έχοντας έρθει σε επαφή με την υπόλοιπη κοινότητα της Κάτω Αχαΐας, να έχουν μεταφέρει τον ιό.
Υπάρχει μεγάλο έτσι ενδεχόμενο να έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες μεγάλη διασπορά στην Κάτω Αχαΐα και φυσικά η εκεί κοινωνία που γνωρίζει όλα τα παραπάνω και πώς ο 28χρονος προσβλήθηκε, είναι λογικό να ανησυχεί και να τρέμει.
Το θετικό είναι ότι μέχρι ώρας δεν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα ή αν θέλετε δεν έχουν εκδηλωθεί ύποπτα συμπτώματα, ανάμεσα στους υπόλοιπους κατοίκους του συνοικισμού, όμως αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, κρίνοντας από το πως εμφανίζεται ο κορωνοϊός.
Έτσι, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε μια νέα κάθοδο στην Κάτω Αχαΐα των κλιμακίων του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει σε τεστ στον συνοικισμό των τσιγγάνων και γενικότερα στην πόλη.
Αν πάντως το σενάριο της διασποράς επιβεβαιωθεί τότε είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε ακόμα και σε τοπικό lockdown, κάτι που ασφαλώς όλοι στην πόλη απεύχονται.
ΠΗΓΗ


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια