ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Δ. Καμπόσος: "Οι Μυκήνες διαθέτουν 4 δεξαμενές και επάρκεια νερού"


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών  για το θέμα της πυρκαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις καθώς και στις "κατηγορίες" του υπουργείου ότι ο Δήμος "άφησε" χωρίς νερό τον αρχαιολογικό χώρο.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δείχνουν την πύλη των Λεόντων μαύρη εξηγώντας ότι επί χρόνια οι πέτρες στην πύλη είχαν αυτό το χρώμα και προχώρησε στο θέμα του νερού λέγοντας ότι: " Ο αρχαιολογικός χώρος διαθέτει 4 δεξαμενές με τριακόσιους πενήντα τόνους νερό. Υπάρχει επάρκεια και κανείς από την αρχαιολογική υπηρεσία ούτε ζήτησε, ούτε αιτήθηκε παραπάνω νερό". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για καλύτερη εξυπηρέτηση του αρχαιολογικού χώρου σε υδροδότηση λέγοντας " εμείς ως... δήμος συνδέσαμε πριν από έναν χρόνο  τις Μυκήνες και το Μοναστηράκι με τις πηγές της Λέρνης. Η γεώτρηση που έδινε νερό στις Μυκήνες αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να ζητήσει ο δήμος ούτε ένα ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού" και συνέχισε "στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την πυρκαγιά και ήταν παρόν και η Υπουργός μου ζητήθηκε και επιπλέον νερό παρότι έχουν 350 τόνους". Τελειώνοντας είπε: " Η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ότι δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το νερό των 4 δεξαμενών που διαθέτει ο αρχαιολογικός χώρος γιατί η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής έσβησε τη φωτιά".

Άφησε αιχμές για την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι: " παλαιότερα υπήρχε στον αρχαιολογικό χώρο πυροσβεστικό όχημα, τώρα δεν έχω δει. Ας ελεγχθεί ο διοικητής γιατί δεν βγάζει υπηρεσίες για τον αρχαιολογικό χώρο".

Απάντηση έδωσε και στα σχόλια της αντιπολίτευσης λέγοντας: "Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει ρωτήσει την αρμόδια υπηρεσία ΔΕΥΑΡ πριν προβεί σε ψεύδη και συκοφαντίες απέναντι στη δημοτική αρχή. Ξέρει πολύ καλά ότι κάθε φορά που θα ψεύδεται ο λαός θα την τιμωρεί" και συνέχισε "η χαρά της Κυριακής τους γίνεται λύπη".

Σε επαναλαμβανόμενη ερώτηση δημοσιογράφου για την επάρκεια νερού είπε" εμείς νερό έχουμε δώσει στον αρχαιολογικό χώρο (σ.σ. διαθέτουν 350 τόνους  σε δεξαμενές), τώρα αν θέλουν να βάλουμε σωλήνες υδροδότησης να μας πουν πως θα σκάψουμε κοντά στα αρχαία.."

Εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο ζήτησε να του πει τι έκανε όσο κυβερνούσε για τους αρχαιολογικούς χώρους και συνέδεσε τα βέλη που δέχεται από την αντιπολίτευση με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, λέγοντας: "εγώ είμαι πατριώτης και θα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου και ναι, θα μιλάω και θα λέω τη γνώμη μου".

Α.Κ.« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια