ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ανήσυχοι γονείς στο Ναύπλιο για τους κλειστούς παιδικούς σταθμούςΚλειστοί είναι ακόμα οι Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Ναυπλιέων με τους γονείς να βρίσκονται σε αναστάτωση αφού κανένας δεν τους έχει ενημερώσει για το πότε θα ανοίξουν και ζητούν από το Δήμο να μεριμνήσει άμεσα για το άνοιγμα τους:
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:
«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την 1η Σεπτέμβρη, που είχε οριστεί ως μέρα έναρξης της λειτουργίας των βρεφικών και παιδικών σταθμών της χώρας, και οι σταθμοί του Δήμου Ναυπλίου είναι ακόμα κλειστοί. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι γονείς να ψάχνουμε τρόπους για να «απασχολήσουμε» τα παιδιά μας για τις ώρες που δουλεύουμε (κάποιοι από εμάς πληρώνοντας).
Σαν Σύλλογος, εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα από την Κυβέρνηση και τον Δήμο, προκειμένου να ανοίξουν οι σταθμοί για το 2020-2021 έγκαιρα και με ασφάλεια για τα παιδιά μας. Τις ίδιες επισημάνσεις είχαν κάνει εκατοντάδες σύλλογοι γονέων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα.
Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων στις δομές, παρά μόνο τη χρήση της μάσκας -προαιρετική για τα παιδιά, υποχρεωτική για τους παιδαγωγούς, τον διαχωρισμό δραστηριοτήτων στους αύλειους χώρους, καθώς και κάποια μέτρα για τη σίτιση. Αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα είναι συγχρωτισμένοι σε μία τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων από 6, 7 έως και 8 ώρες, με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και μάλιστα στην τωρινή φάση όπου έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ για νέες προσλήψεις, μιας και, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδαγωγών ούτε του προσωπικού καθαριότητας.
Σαν σύλλογος, το βασικό μέτρο που είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες ήταν η εύρεση χώρων -κατά τους μήνες του καλοκαιριού- και η διαμόρφωσή τους, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν βρέφη και νήπια, καθώς και οι προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαιναν πραγματική αποφυγή του συγχρωτισμού και μείωση του κινδύνου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια