ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Δ. Καμπόσος:Νοικιάστε τα καταστήματα αλλιώς πρόστιμα
Με αύξηση των δημοτικών τελών ακόμα και οκτώ φορές περισσότερο, σε όσα καταστήματα στο κέντρο του Άργους παραμένουν κλειστά ή ανοίκιαστα απείλησε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Ο κ. Καμπόσος σε συνέντευξη παραδέχτηκε ότι στους πεζόδρομους «χτυπούσε στο παρελθόν η καρδιά του εμπορίου της πόλης». Τόνισε ότι μετά την ανάπλαση οι πεζόδρομοι θα γίνουν και πάλι το εμπορικό κέντρο της πόλης και παρότρυνε τους επαγγελματίες και εμπόρους να σπεύσουν για ενοικίαση…
Έστειλε μήνυμα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι αυτή τη στιγμή μαζί με τους δικηγόρους του Δήμου προσπαθεί να βρει ποια θα είναι τα «πέναλτι» που θα εφαρμοστούν σε αυτούς που δεν ενοικιάζουν τα μαγαζιά τους.
Όπως είπε ο Δ. Καμπόσος, κάποιοι ζητούν 2.000 ευρώ για 60 ή 70 τμ, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να μην ενοικιάζονται. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όσο καιρό παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν 7 ή 8 φορές μεγαλύτερα δημοτικά τέλη κατ’ αποκοπή και χωρίς αυτό να έχει σχέση με το ηλεκτρικό και την κατανάλωση.
Και συνέχισε: «Θα αναγκαστούν να βάλουν στις προσόψεις μεγάλα ταμπλό, φωτιζόμενα το βράδυ, με διάφορα θέματα, όπως είναι φύση ή αρχαία θέματα, όπως θα τους υποδείξουμε. Θα τα πληρώσουν και αυτά από την τσέπη τους για να δούμε μετά αν θα κρατάνε κλειστά τα μαγαζιά τους και να μυρίζει το εμπορικό κέντρο της πόλης θάνατος».
Aπευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες, σε έντονο ύφος είπε: «Θα τα βάλετε χαμηλά τα ενοίκια για να τα νοικιάσετε τα μαγαζιά. Όπως τα είχατε πολύ παλιά. Όχι να γίνονται έργα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών και να έρχεστε να λέτε “τώρα που φτιάχτηκε ο δρόμος κάτσε να τριπλασιάσω το ενοίκιο για να οικονομήσω”».
Τόνισε πως παράλληλα ο Δήμος αντισταθμιστικά θα μειώσει τα τέλη από τα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία.
Ο Δ. Καμπόσος κατηγόρησε όσους εμπόρους του έκαναν αντιπολίτευση για «στενοκεφαλιά» και «ηλιθιότητα». Χαρακτηρίζοντάς τους «πανίβλακες» είπε: «Όταν έκαναν αντιπολίτευση πως δεν υπάρχουν πάρκινγκ, ο κόσμος αυτό άκουγε και δεν ερχόταν. Δηλαδή έκαναν αντιπολίτευση σε μένα ή στα μαγαζιά τους;».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια