ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΛΑΚΩΝΙΑ: Πλήγμα στην οικονομία της Σπάρτης η μη διεξαγωγή του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ
Η οικονομία της Σπάρτης εκτός όλων των άλλων προβλημάτων δέχεται ένα καινούργιο χτύπημα με την ανακοίνωση μη διεξαγωγής του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κάθε χρόνο φιλοξενούσε στη χώρα μας έναν σημαντικό αριθμό αγωνιζομένων αλλά και συνοδών αυτών.

Την μερίδα του λέοντος την έπαιρνε η πόλη της Σπάρτης αφού για μια εβδομάδα υπήρχε τουριστική κίνηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από Έλληνες αθλητές που ελάμβαναν μέρος στον ιστορικόν αυτόν αγώνα τιμής και δόξας της ιστορίας μας.
Επειδή η οικονομία είναι κυκλική δεκάδες ήταν οι επιχειρήσεις που τις ημέρες του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ανέβαζαν τον τζίρο τους παίρνοντας δυνατές οικονομικές ανάσες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ξενοδοχεία , εστιατόρια , πρατήρια υγρών καυσίμων , καφετέριες και όχι μόνον περίμεναν να εισπράξουν όχι μόνο της Σπάρτης αλλά και όλης της Λακωνίας αφού ο κόσμος διαχέεται σε όλες της περιοχές του Νομού.
Εκτός όμως από την Σπάρτη και άλλες πόλεις κατά μήκος της διαδρομής έβλεπαν κίνηση στις επιχειρήσεις τους , που δυστυχώς φέτος και αυτοί θα υποστούν οικονομική ζημιά.
Δεν είναι μόνο το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ που επιβεβαιωμένα πλέον δεν θα γίνει , ακολουθεί η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ και στη συνέχεια το SPARTAN RACE που μπορεί ακόμα να μην έχουμε επίσημη ανακοίνωση ματαίωσης αυτών , αλλά βάση των υγειονομικών μέτρων είναι πάρα πολύ δύσκολο , έως αδύνατον να διεξαχθούν το 2020.
Και μιλάμε για άλλες δύο διοργανώσεις που έχουν αποδείξει ότι η Σπάρτη κατακλύζεται από αθλητές και συνοδούς.
Ειδικά για το SPARTAN RACE ο αριθμός των αθλητών που ελάμβαναν μέρος φέτος αλλά και αυτοί που τους ακολουθούν θα ξεπερνούσαν τις 5.000 , οπότε καταλαβαίνουμε την οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων.
Όλα αυτά που γίνονται το 2020 και μιλάμε για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις είναι βέβαια και ένα μάθημα ή αν θέλετε μια απάντηση σε όλους αυτούς που κατά καιρούς είναι αντίθετοι σε αυτές τις εκδηλώσεις , γιατί μάλλον θα πρέπει να χάσεις κάτι για να μπορέσεις να το εκτιμήσεις , ΑΝ μπορούν φυσικά.
Από την άλλη μεριά θα πρέπει ο Δήμος να βρει ανάλογες εκδηλώσεις , μέσα φυσικά στα πλαίσια των μέτρων που επιβάλει ο κορονοϊός , να δώσει ζωή και κίνηση στη Σπάρτη.
Οι εορτασμοί των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών δεν σταματούν , γιατί απλά τώρα άρχισαν και θα συνεχιστούν και το 2021.
Είναι η καλύτερη περίπτωση η Δημοτική αρχή να βγει μπροστά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις του Δήμου.
Όσοι δεν θέλουν , απλά ας σιωπήσουν και ας αφήσουν να γίνει κάτι θετικό σε αυτήν την πόλη που πολλαπλό όφελος θα έχουν όλοι.
ΠΗΓΗ


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια