ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πρόγραμμα "Πράσινη Μάνη" από τους Αργοναύτες
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος "Ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την διαχείριση των απορριμμάτων" , με τιτλο: "ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΝΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ".

Το πρόγραμμα αυτό θα κρατήσει δεκαοκτώ μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Είναι η πρώτη πρόταση που υπεβλήθη με την ΜΚΟ "Αργοναύτες " και εγκρίθηκε προχωρώντας στην υλοποίησή της ενώ περιμένουμε και άλλες εγκρίσεις από ανάλογες προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Για να έχει επιτυχία το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χρειάζεται να συμμετέχουν το 100 % των οργανομένων ομάδων του Δήμου μας Συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων ώστε μαζί με τη Δημοτική Αρχή να επιτευχθεί η συμμετοχή και συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτών. Μόνο έτσι θα υπερνικηθούν οι "κακές συνήθειες " που έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην μεταφορά των απορριμμάτων της σε νόμιμο χώρο υγειονομικής ταφής όμως η διαχείριση αυτή είναι ακόμα ακριβή. Η διαλογή στην πηγή είναι ένας τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που θα φέρει και οικονομικά οφέλη στο Δήμο γι'αυτό και στηρίζουμε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με αυτό.
Ως πρώτος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι οτι θα πρέπει να εστιάσουμε στην "απομάκρυνση από τα απορρίμματα των οργανικών ", που ελαττώνουν έτσι το 40 % των απορριμμάτων. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ να διαχειριστούμε και τα υπόλοιπα. Έτσι θα πετύχουμε και τους στόχους που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να πληρώνουμε δυσβάσταχτα πρόστιμα που ήδη έχουν εξαγγελθεί.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια