ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ WRC ΕΩΣ ΤΟ 2022


Το Acropolis Rally - ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ - εργάζεται για μια πιθανή επιστροφή στη σειρά το 2022.

Το DirtFish κατανοεί ότι το ελληνικό γεγονός θα προωθήσει την ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ την επόμενη σεζόν, επιστρέφοντας στο ERC μετά από δύο χρόνια απουσίας, προτού προχωρήσει ξανά για να κυνηγήσει ένα κουλοχέρη ημερολογίου WRC το επόμενο έτος.
Δεν φαίνεται στο WRC από τη νίκη του Jari-Matti Latvala το 2013, το κυβερνητικό σώμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελλάδας βρίσκεται τώρα σε τακτική επαφή με τον WRC Promoter με σκοπό να επιστρέψει στη λίστα των εκδηλώσεων το συντομότερο δυνατό.
Η πρώτη υπόδειξη κίνησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ήρθε όταν ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σκιαγράφησε σχέδια για την επιστροφή μεγάλων αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα σε ανακοίνωση έξω από την Ακρόπολη στην Αθήνα τον Ιούνιο.
Ο Αυγενάκης επικύρωσε μια πιθανή συμφωνία με τον WRC Promoter για τη διεξαγωγή δοκιμαστικών συνεδριών WRC μεταξύ ομάδων τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι συζητήσεις κατέρρευσαν όταν οι ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του τεστ. Όμως η επιθυμία να δούμε την πρώτη σειρά του ράλι να επιστρέφει σε έναν από τους κλασικούς γύρους παραμένει.
Η υποστήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι έτοιμος να δεσμεύσει τον προϋπολογισμό για να επιστρέψει το WRC στη χώρα του, θέτει την Ελλάδα σε ισχυρή θέση.Ο Αυγενάκης είπε στο DirtFish του Acropolis Rally την ετοιμότητα να επιστρέψει στο WRC.
«Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αθλητισμού υποστηρίζουν σθεναρά το μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Ελληνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και την FIA προκειμένου να φιλοξενήσουν διεθνείς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα», είπε. "Αναμφίβολα θέλουμε επίσης ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για την Ελλάδα."
Για πρώτη φορά το 1951, η Ακρόπολη ήταν ένας ιδρυτικός γύρος του WRC 22 χρόνια αργότερα και παρέμεινε σταθερή αγαπημένη με τους θαυμαστές - αν κάτι ήταν πρόκληση για τους καλύτερους οδηγούς ράλι στον κόσμο - έως ότου η έλλειψη χρηματοδότησης την ανάγκασε να βγει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα επτά πριν από χρόνια.
Πηγές επιβεβαίωσαν ότι μεγάλο μέρος της παλιάς ομάδας έχει κινητοποιηθεί και εργάζεται σε μια πιθανή διαδρομή για την επόμενη σεζόν με πιθανώς πιο ρεαλιστικό μάτι προς το 2022.
Μια πηγή είπε: «Ήταν πολύ εντυπωσιακό πόσο γρήγορα καταφέραμε να τα συνδυάσουμε όλα. Υπάρχει μια πραγματική όρεξη από όλο το άθλημα για την Ελλάδα να επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου αγώνα με ένα εμβληματικό γεγονός όπως η Ακρόπολη.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό το έτος, είπαμε στον διοργανωτή ότι θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση τον Οκτώβριο, αλλά δεν ήταν δυνατόν χωρίς να διεξαγάγουμε υποψήφια εκδήλωση - αυτό είναι κατανοητό δεδομένου ότι είμαστε μακριά από το WRC για λίγο.
«Όλοι καταλαβαίνουμε τους περιορισμούς για το ημερολόγιο του επόμενου έτους και με ανοιχτό μόνο έναν ή δύο χώρους, είναι μάλλον πιο ρεαλιστικό να κοιτάξουμε μπροστά το 2022.
"Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό το έτος, τότε είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στο τότε [2022]."
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια