ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το σχόλιο του Δημάρχου Δ. Κωστούρου για την επίσκεψη Λαμπρόπουλου στον Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δ.  Κωστούρο σχολίασε την επίσκεψη Λαμπρόπουλου στο γ.γ. Πολιτισμού κ. Διδασκάλου. Διαβάστε ακριβώς τι έγραψεΓια όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία για την πρόοδο του Δήμου στα θέματα του υπουργείου Πολιτισμού σας παραθέτω αυτούσια τη δήλωση συμβούλου της αντιπολίτευσης.
« Χθες Τρίτη 13.10.2020, είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτώ θεσμικά ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου, φίλο και συμμαθητή, προκειμένου να ενημερωθώ από τα πλέον επίσημα χείλη για τα έργα πολιτισμού, την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Ναυπλίου.

Αφού τον ευχαρίστησα και τον συγχάρηκα για τις ενέργειες τόσο της Υπουργού κα. Μενδώνη όσο και του ίδιου προσωπικά για την ένταξη του μεγάλου έργου του Τελωνείου και την χρηματοδότηση του με το ποσό των 960.000 ευρώ μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από αυτόν και τους άμεσους συνεργάτες του (η ευγένεια και προθυμία των οποίων με εξέπληξαν) για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν για χρόνια τους συμπολίτες μας.
 Α. Μπούρτζι: Για την καστρονησίδα πληροφορήθηκα με χαρά ότι οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο (επιχρίσματα) και γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την ηλεκτροδότηση και τον φωτισμό του. Μάλιστα με ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου εξασφαλίστηκε και η τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους για την απρόσκοπτη και συνεχή ηλεκτροδότηση του. Απομένουν οι ενέργειες του Δήμου για την σύνδεση με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για υδροδότηση και αποχέτευση.
 Β. Περίπατος της Αρβανιτιάς: Έχει ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η σύνταξη του σχεδίου της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει αποσταλεί από 2.10.2020 στο Δήμο Ναυπλιέων και στο λιμενικό ταμείο για να περάσει από την οικονομική επιτροπή.
 Γ. Άγιος Νικόλαος: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της πρότασης του Υπουργείου Πολιτιςμού για την ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
 Δ. Κτήριο Βίγκα: Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και λίαν συντόμως θα γίνει ανάθεση μελέτης από το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτηρίου.
Τέλος, συζητήσαμε και για αλλά θέματα ανάδειξης και προστασίας του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως η ανάδειξη των τάφων της Ευαγγελιστρίας, η ανάδειξη του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος, τον Πύργο της Κάντιας και το ηρώο του Νικηταρά στην ομώνυμη πλατεία.»
Ρε Βαγγέλη έπρεπε να κάνεις το κουραστικό ταξίδι στην Αθήνα για να διαπιστώσεις τις επιτυχίες του Δήμου μας και απο επίσημα χείλη;
Για να γλυτώνεις τα έξοδα άλλη φορά να ακούς τι σου λέμε!
Εύχομαι να ενημερώσεις και τους υπόλοιπους για να μην κάνουν το ίδιο λάθος.
Υπάρχουν βέβαια κάποιες αοριστίες τις οποίες θα σου εξηγήσουμε....
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια