ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Προκαλεί το ενδιαφέρον η δίκη της υπόθεσης Μπαταρόλα στο Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου


Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου συνεχίσθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η δίκη που είχε διακοπεί στις 3 Σεπτεμβρίου και που αφορά την περιοχή “Μπαταρόλα” του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για διαχωρισμό της υπόθεσης του καθορισμού του αιγιαλού και οτι το αδίκημα αυτό έπρεπε να γίνει πλημμέλημα με βάση το νέο ποινικό κώδικα και να τεθεί στο αρχείο. Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί ενιαία η διαδικασία όπως προέβλεπε το κατηγορητήριο.
Αρχισε δε η εξέταση μαρτύρων με πρώτον τον Π. Βέμμο, του συνδυασμού “Αρκάδων Κοινόν” το οποίο είχε υποβάλλει το 2008 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την οικολογική καταστροφή της περιοχής “Μπαραρόλα” και να διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής. Ο μάρτυρας κατέθεσε μια σειρά στοιχείων που έχουν προκύψει για το διδιοκτησιακό καθεστώς που με υπουργική απόφαση το 2017, μετα απο ομόφωνη απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών, κατοχυεύρώθηκε ως δημόσιο κατήμα, ως μηδέποτε πωληθέν αφού δεν έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις του τιμήματος.
Στη συνέχεια ακολούθησαν μάρτυρες απο την Κτηματική Υπηρεσία που ανέφεραν για μεροληπτική αντιμετώπιση ιδιοκτητών στη χάραξη του αιγιαλού.
Η δίκη διακόπη για τις 20 Οκτωβρίου με εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων από την Κτηματική Υπηρεσία Αρκαδίας και απο ανεξάρτητες αρχές που είχαν πραγματοποιήσει έρευνες για την υπόθεση αυτή.
Κ.Ν
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια