ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην παραμονή του κρουαζιερόπλοιου «Costa Deliziosa» στο Κατάκολο


Ήρθαν είδαν… έφυγαν
Μετά από πολλούς μήνες –λόγω Covid 19- το λιμάνι του Κατακόλου υποδέχθηκε χθες κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε επιβάτες. Αυτό συνέβη χθες το πρωί με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa, «Costa Deliziosa».Το πλοίο φιλοξενήθηκε στο λιμάνι όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών καθώς και των κατοίκων του Κατακόλου. Σημειώνεται πως ενώ το «Costa Deliziosa» έχει δυνατότητα μεταφοράς σχεδόν 3.000 επιβατών, σε αυτή την κρουαζιέρα (Τεργέστη – Κατάκολο – Κρήτη – Πειραιάς – Τεργέστη), φιλοξενεί μόνο 350… μάλιστα όλοι τους επιβιβάστηκαν στα λεοφωρεια και πήγαν κατευθείαν στην Αρχαία Ολυμπία.
Ειδικότερα οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων και οι ξεναγοί έκαναν τεστ για κορονοϊό (rapid test). Τα λεωφορεία απολυμαίνονταν πριν και μετά την μεταφορά των επιβατών. Οι επιβάτες συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο στις οργανωμένες εκδρομές – Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ολυμπίας- ενώ δεν είχαν την δυνατότητα περιήγησης στην πόλη καθώς και επισκέψεις σε καταστήματα. Τονίζεται ότι από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, είχαν παρθεί όλα τα μέτρα καθαριότητας, φύλαξης και ασφάλειας του λιμανιού.
Στο λιμάνι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, o Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) Γιάννης Καμπιώτης, ο αντιδήμαρχος Πύργου Μαρίνης Αχτύπης, ο ιατρός Βασίλης Σωτηρόπουλος, άνδρες της εταιρίας φύλαξης – security, κλιμάκιο της Πολιτική Προστασίας του δήμου Πύργου, η υπηρεσία Καθαριότητας κ.α.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια