Page Nav

HIDE

Hide Top Headline

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Ποιος ήταν ο Χρήστος Τσακαλιάρης - Οδύνη σκόρπισε στο δήμο Επιδαύρου, η είδηση του θανάτου του

Ψήφισμα από το Δήμο Επιδαύρου και συλλυπητήρια από ΓΕΛ Λυγουριού, Σύνδεσμο Φιλολόγων, ΚΙΝΑΛ, Διδασκάλου. Ο Χρήστος Τσακαλιάρης  Γεννήθηκε το...Ψήφισμα από το Δήμο Επιδαύρου και συλλυπητήρια από ΓΕΛ Λυγουριού, Σύνδεσμο Φιλολόγων, ΚΙΝΑΛ, Διδασκάλου.

Ο Χρήστος Τσακαλιάρης 

Γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννουλέϊκα και τελείωσε το Λύκειο του Λυγουριού. Το 1983 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών όπου και φοίτησε για ένα χρόνο και την επόμενη χρονιά συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Έμενε μόνιμα στο Λυγουριό με τη σύζυγό του Γεωργία Τουρλούκη και τα τρία του παιδιά.
Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τα κοινά και συμμετείχε σε πολλούς συλλόγους, φορείς και παρατάξεις
Από το 1992 μέχρι τον Απρίλιο του 2006 ήταν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννουλέïκων – Κοκκινάδας «Άγιος Γεώργιος» με αρκετά μεγάλη δραστηριότητα, ενώ με την πολύτιμη στήριξη των συμπατριωτών και συνεργατών του στο Σύλλογο οραματίστηκαν και υλοποίησαν την κατασκευή της πλατείας των Γιαννουλέϊκων με πόρους που προήλθαν από τις εκδηλώσεις και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.
Το 1994 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σαρρή για τον Δήμο Ασκληπιείου και είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.
Τη διετία 1995-1996 ήταν μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ασκληπιείου.
Από το 2000 μέχρι το 2002 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ασκληπιείου.
Από το 2000 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Αρκάδιος.
Το 2002 συμμετείχε στις Νομαρχιακές Εκλογές Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του Τάσου Σαλεσιώτη και κατέκτησε την 7η θέση με 1650 ψήφους.
Από το 2005 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου.
Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Ασκληπιείου, μέχρι το 2010.
Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αργολίδας και Προεδρεύων για ένα μεγάλο διάστημα.
Μετά τη συνένωση των Δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου, έθεσε υποψηφιότητα στον ενιαίο Δήμο Επιδαύρου το 2010, όπου και αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Το 2014 έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘’Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου’’ και επικεφαλής τον Τάσο Χρόνη, όπου και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού, θέση στην οποία έμεινε έως το 2019.
Από το 2011 έως το 2014 ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Από το 2014 έως σήμερα ήταν μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου Επιδαύρου.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυγουριού
Ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα από το 1990 μέχρι το 1996. Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1997 και δίδασκε για τρία χρόνια στο Ενιαίο Λύκειο και στο Τ.Ε.Ε. Γαλατά Τροιζηνίας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα δίδασκε στο Ενιαίο Λύκειο Ασκληπιείου.
Άνθρωπος οξυδερκής, διορατικός και βαθιά δημοκράτης.
Με αγάπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο του, πάλεψε σκληρά και κατάφερε να συσταθεί ο Καλλικρατικός Δήμος Επιδαύρου τον οποίο και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης.
Το μεγάλο κενό που αφήνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση αλλά κυρίως στους φίλους και συγγενείς του ας γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για όλους όσοι τον γνώρισαν.
Θερμά συλληπτήρια στη σύζυγο του και Αντιδήμαρχο Δήμου Επιδαύρου Γεωργία Τουρλούκη, στα παιδιά του Νίκο, Βαγγέλη και Μαριάννα, στη μητέρα του Γεωργία Τσακαλιάρη και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του.

Εκ μέρους του Δήμου Επιδαύρου 
Ο Δήμαρχος 
Αναστάσιος Κ. Χρόνης 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστασίου Χρόνη, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19.00΄, ύστερα από την αγγελία θανάτου του Χρήστου Τσακαλιάρη, ο οποίος υπηρέτησε ως Δήμαρχος επί τετραετία τον Καποδιστριακό Δήμο Ασκληπιείου και δημοτικός σύμβουλος Επιδαύρου επί 8ετία, εκτιμώντας την προσφορά του στον τόπο και ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Τσακαλιάρη, ιδιαίτερα δε, στην σύζυγο και στα παιδιά του
Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα στις 28/12/2020 σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του
Τα Δημοτικά Καταστήματα θα κλείσουν την 28/12/2020 κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας
Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντα
Να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Αναστάσιο Χρόνη
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Επιδαύρου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ Κ. ΧΡΟΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΦΩΤΙΟΣ ΟΨΙΜΟΥΛΗΣΓΕΛ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΓΕΛ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ αποχαιρετούν με ανείπωτη θλίψη τον πρώην υποδιευθυντή και εκλεκτό συνάδελφο, βαθιά δημοκράτη, αξιαγάπητο φίλο και ακούραστο δάσκαλο, Χρήστο Τσακαλιάρη
Εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια ψυχής και την προσφορά του στην εκπαίδευση ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει 

· να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συναδέλφου
· να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
· να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου¨Μάνα¨
· να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο

καλό ταξίδι!

Η Διευθύντρια Η υποδιευθύντρια Ο Σύλλογος Διδασκόντων Οι μαθητές/τριες


Συλλυπητήρια από τους φιλόλογους

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σε συλληπητήριο μήνυμά του αναφέρει:
«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από κοντά μας ο εκλεκτός Φιλόλογος, αγαπημένος φίλος και κορυφαίος άνθρωπος, ο Χρήστος Τσακαλιάρης. Ο Χρήστος Τσακαλιάρης μένει για πάντα στις καρδιές μας. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του. Η μνήμη του έστω αιωνία!»

Ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ
Συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής για το θάνατο του Χρήστου Τσακαλιάρη:
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε τον αγαπητό οικογενειάρχη, επιστήμονα και συνοδοιπόρο Χρήστο Τσακαλιάρη, πρώην Δήμαρχο Ασκληπιείου (2007-2010) και Φιλόλογο, που μ’ εντιμότητα και αξιοπρέπεια άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του!
Το ήθος, η ακεραιότητα και η εργατικότητα, καθιστούν ακόμα πιο οδυνηρή την απώλειά του.
Χρήστο φεύγεις όπως ήρθες, με το μέτωπο ψηλά και τα χέρια καθαρά ως το τέλος.
Αναπαύσου εν ειρήνη, άφησες ανεξίτηλο το κοινωνικό σου αποτύπωμα της άδολης ιδεολογικής προσφοράς.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του!»

Το αντίο του Γιώργου Διδασκάλου
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου γράφει για τον δάσκαλο Χρήστο Τσακαλιάρη:
«Ο Χρήστος Τσακαλιάρης για μένα θα ήταν και θα παραμείνει στην συνείδησή μου ως ο δάσκαλος. Δάσκαλο τον προσφωνούσα πάντοτε και για μένα αυτός ειναι ο τιμητικός τίτλος τον οποίο διάλεξα να έχω για τον φίλο μου τον Χρήστο.
Η κοινή μας αγάπη για την ιστορία και οι συζητήσεις που κάναμε είναι η παρακαταθήκη του και σε μένα αλλά και στους ανθρώπους που συμμετείχαν.
Κάπου διαφωνούσαμε κάπου συμφωνούσαμε αλλά πάντως καταπιανόμασταν με το ιδεατό και τα υψηλά ιδανικά.
Για την πολιτική του σταδιοδρομία δυστυχώς δεν με άκουσε και δυστυχώς για μένα καταπιάστηκε με την πολιτική από την οποία περισσότερα έχασε παρά κέρδισε. Το κατάλαβε νωρίς όμως και αποτραβήχτηκε.
Εξ' άλλου τα φερε η ζωή και βρεθήκαμε και συνυποψήφιοι... Δάσκαλε που δίδασκες... ε δάσκαλε;
Θα μας λείψεις και τελικά πέτυχες αυτό που μου είχες πει. Όταν θα φύγω να λένε έφυγε ο Χρήστος, καλός άνθρωπος ητανε..

Εις το επανιδείν δάσκαλε».


Δεν υπάρχουν σχόλια