Page Nav

HIDE

Hide Top Headline

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού- τι συζητήθηκε

  Tο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2020 αλλά και η προετοιμασία της επόμενης χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της ...

 


Tο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2020 αλλά και η προετοιμασία της επόμενης χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της 12ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρίας Βίκυς Λοΐζου, της Προέδρου του ΕΟΤ κυρίας Άντζελας Γκερέκου και όλων των Αντιπεριφερειαρχών / Εντεταλμένων αρμόδιων για τον τουρισμό από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
«Έχουμε μπροστά μας πολλές και νέες, δυνατές προκλήσεις για το 2021. Με το μαζικό εμβολιασμό και με τη σταδιακή άρση των περιορισμών θα πρέπει να μπούμε δυνατά και γρήγορα στην αγορά διότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ισχυρό ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες χώρες».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε τη νομοθετική διάταξη για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού (DMMO), τονίζοντας πως «πρόκειται για μια καινοτομία, η οποία θα δώσει στις Περιφέρειες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προωθήσουν μια αναπτυξιακή στρατηγική σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και με το δημόσιο τομέα, και είναι μία προσέγγιση που δεν έχει μέχρι σήμερα προωθηθεί σε επίπεδο χώρας.
Ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το πόρισμα και οι προτάσεις ειδικών δράσεων της Επιτροπής του Υπουργείου Τουρισμού για τον Γαστρονομικό και Οινικό Τουρισμό, που θα αναρτηθεί στο επόμενο διάστημα σε διαβούλευση. «Πρόκειται για μια πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις και απόψεις ώστε να την εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο», υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «πρέπει να χτίσουμε πάνω σε όσα έχουμε καταφέρει. Η επόμενη χρονιά δε θα μας φέρει εκεί που ήμασταν προ πανδημίας, αλλά θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και αυτό είναι το πνεύμα στο οποίο αναπτύσσουμε τις δράσεις μας. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της στήριξης προς πολλούς στόχους, τη γαστρονομία, τις μαρίνες, το θαλάσσιο τουρισμό και τον ορεινό τουρισμό καθώς και της ενίσχυσης των παραδοσιακών μας προϊόντων μέσω και των εξειδικευμένων διαφημιστικών προγραμμάτων. Ο ΕΟΤ για πρώτη φορά κάνει δημιουργικό διαγωνισμό για την διαφημιστική εκστρατεία, και αυτή είναι μια ακόμη καινοτομία που εφαρμόζουμε».
Τη σημασία της περιφερειακής ανάπτυξης του τουρισμού και ιδιαίτερα του βιώσιμου τουρισμού μέσα από την ανάπτυξη των οργανισμών διαχείρισης προορισμού καθώς και τη δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων μέσα από ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρία Βίκυ Λοΐζου. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα επιμέρους θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου – γαστρονομικός τουρισμός, θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός, η Γενική Γραμματέας τόνισε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των ειδικών μορφών τουρισμού στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος. Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες της νέας χρονιάς λόγω πανδημίας, η κυρία Λοΐζου υπενθύμισε τη σημασία του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και τις προοπτικές της ασημένιας οικονομίας αν το εμβόλιο δώσει προβάδισμα στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Όλα τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσαν την ιδιαίτερα στενή συνεργασία στις 12 Συνεδριάσεις, συνεργασία που ήταν κρίσιμη και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία σε πολλά μέτωπα και ότι έχει δημιουργηθεί μία συμπαγής ομάδας περιφερειών και υπουργείου που με αποτελεσματικότητα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και με θετικά βήματα προχωρά στην ανάδειξη του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια